Grubbenvorst-Online
van en voor iedereen!

Jaarvergadering Dorpsraad 13-03-2019

14 / 03 / 2019
Jaarvergadering Dorpsraad 13-03-2019

Tijdens de jaarvergadering van de Dorpsraad kreeg de Stichting Landschap Horst aan de Maas de gelegenheid om publiekelijk te maken wat zij allemaal voor ons  landschap doen. Zij zijn al vanaf 1995 actief met het adviseren en faciliteren van de aanplant van erven van particulieren rondom b.v. boerderijen. Maar ook de fraaie bloemrijke akkerranden zijn vaak van hun hand. Ook het uitzetten en onderhouden van veel wandelroutes behoren tot hun takenpakket.  Maar er is nog meer, veel meer zelfs en daarom teveel om op te noemen. Kijk maar eens op hun website: www.landschaphorstaandemaas.nl. Daar kunt u teruglezen wat de vrijwilligers allemaal voor de biodiversiteit doen. U kunt zich hier overigens ook aanmelden als vrijwilliger, er is vast nog een plaatsje voor u vrij.  


Vervolgens kwamen de vrijwilligers van Gewoën Grubbevors aan het woord. Zij willen het strandje aan de Maas gaan verfraaien. Bij monde van John Jenniskens werd uitgelegd wat het een en ander gaat betekenen. Vanuit de zaal kwamen de nodige suggesties om het vernieuwde strandje nog aantrekkelijker te maken voor de bezoekers. Zo kunnen  zg. biggenruggen ervoor gaan zorgen dat de auto’s niet meer het terrein op kunnen rijden en daardoor op de weg geparkeerd moeten worden. John heeft toegezegd  om de voorstellen met zijn bestuur te bespreken en er later op terug te komen.


Na de goedkeuring van de jaarstukken was het volgende agendapunt: de rondvraag. Hier werd de vraag gesteld of de DR zich niet kan inzetten voor het vervangen van de reeds lang half verbrande bank aan de veerstoep. Geen fraai gezicht als entree van ons dorp. De vragensteller werd op zijn wenken bediend. Eén van aanwezigen wist te melden dat er nog een plaatsje gezocht wordt voor de op de hoek Kloosterstraat/Maricollenweg omgezaagde eik. Daar wil men een bank van maken. Geweldig toch!  Tenslotte zal de DR de gemeente attenderen op het steeds verder in verval raken van het rode fietspad langs het aardbeienveld.  Kortom een interessante bijeenkomst met een redelijke publieke belangstelling.


Redactie GO

Geplaatst door Grubbenvorst-Online
Reageer Volgende Vorige

“Grubbenvorst-Online is een website voor een moderne betrokken dorpsgemeenschap. Een gemeenschap waarin mensen elkaar kennen en graag verblijven. Een gemeenschap waarin mensen zich veilig en comfortabel voelen in hun eigen sociale omgeving. Hiervoor zijn verbindingen nodig tussen niet alleen de bewoners onderling, maar ook tussen deze bewoners en de in Grubbenvorst ruim voorhanden verenigingen, bedrijven, zorginstellingen en professionele dienstverleners. Grubbenvorst-Online brengt dit alles voor jong en oud samen op één online platform.”

Powered By Cubigo

Dit kun je allemaal met Grubbenvorst-Online!

Dit kun je allemaal met Grubbenvorst-Online!

Log hier in of download de Cubigo app en ontdek zelf de vele mogelijkheden van Grubbenvorst-Online

 

 • Adverteer GRATIS op je eigen lokale marktplaats.
 • Sta in contact met iedereen in de buurt.
 • Start je eigen familiezorg portaal.
 • Sta direct in contact met alle bedrijven en verenigingen.
 • Blijf op de hoogte van het lokale nieuws, producten, aanbiedingen en evenementen.

 

Registreer NU gratis Instructiefilm Registreer
Jouw vereniging op Grubbenvorst-Online

Jouw vereniging op Grubbenvorst-Online


Registreer gratis je eigen vereniging

 

 • Direct contact met alle leden, ook op smartphone en tablet.
 • Organiseer evenementen en deel kalenders met elkaar.
 • Laat je nieuwsberichten zien in de hele buurt en social media.
 • Organiseer acties om van jouw buurt een betrokken buurt te maken.

 

Registreer NU jouw vereniging Instructies Registreer
Onderneem op Grubbenvorst-Online

Onderneem op Grubbenvorst-Online


“Zet jouw bedrijf op Grubbenvorst-Online voor maar €25,- p.m.. Voor het eerste jaar dat Grubbenvorst-Online actief is (1 juni 2015 – 31 mei 2016), geldt dat voor de licentie geen vergoeding verschuldigd is!”

 

 • Al je aanbiedingen direct op deze site en in de app.
 • Directe berichtgeving (native notification) naar je mogelijke afnemers
 • Je eigen webshop met responsive design, ook voor smartphone en tablet.
 • Direct marketing met al je klanten.
 • Deel je nieuwsberichten met al je klanten en/of buurtbewoners.
 • Grubbenvorst Online is ook maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Onderneem NU op Grubbenvorst-Online Instructies Registreer
Wie zorgt er in jouw buurt?

Wie zorgt er in jouw buurt?


Met Cubigo wordt moderne media toegankelijk voor iedereen. De hele buurt doet nu mee. En is er extra hulp nodig, geen probleem, Cubigo is voorbereid op alle vormen van moderne zorg.

Een Cubigo buurt is een zorgzame buurt!

Hoe Cubigo het leven veranderde van Louis Simons


Louis Simons is van 1926. Vijf jaar geleden ging Louis naar een voorlichtingsavond over Cubigo. De beheerders van de serviceflats zochten manieren om mensen langer thuis te laten wonen en ze daar te ondersteunen. "Die Cubigo leek me wel wat", vertelt Louis, "Bovendien zijn die jongens thuis alles komen installeren." Louis woont intussen in een eigen flatje, en heeft zijn Cubigo meegenomen.

"Eerst stuurde hij ons korte berichtjes, dan foto's en filmpjes die hij op Youtube vindt en graag wil delen met ons." vertelt Louis' dochter Annie. "Hij is er dag in dag uit mee bezig. Zonder Cubigo had hij dat nooit geleerd. Cubigo is heel gebruiksvriendelijk. Hij kan niets verkeerd doen."

"Het verrijkt zijn leven," vult zoon Pierre nog aan. "Hij houdt met veel mensen contact. Hij regelt zijn leven heel zelfstandig en wij kunnen makkelijk over zijn schouders meekijken. Hij is eigenlijk nooit alleen!"

Welkom bij Grubbenvorst Online

Zo werkt Cubigo
Bekijk Video
Cubes

Cubes


Elke cube heeft één duidelijke en gemakkelijk te herkennen functie. Het is een adresboek, uw maaltijdservice, uw weegschaal, het familieschriftje met alle ditjes en datjes die u graag deelt, of het is informatie uit de buurt. Cubes bieden sociaal contact. Ook e-mail, Facebook en andere sociale medi kunnen elk een cube zijn. Het voordeel: u kiest wat u nodig heeft en u hoeft er uw scherm niet voor te verlaten, u kan niets verkeerd doen, alles werkt altijd optimaal.


Tablet

Kalender

 • Bekijk alle afspraken in een duidelijk maandoverzicht
 • Deel je afspraken op in meerdere kalenders
 • Deel kalenders met je vrienden
 • Stel herinneringen in voor afspraken die je niet mag vergeten

Grubbenvorst-Online wordt mede mogelijk gemaakt door


Gemeente Horst aan de Maas Dorpsraad Grubbenvorst Gewoën Grubbevors KBO St. Jan Grubbenvorst Synthese Stichting Kom Erbij Grubbenvorst La Providence DCM Proteion Thuis